نخستین قلب چاپ سه‌بعدی دارای حسگر روی تراشه آمد

 

قلب روی تراشه

محققان دانشگاه هاروارد توانسته‌اند نخستین اندام کاملا چاپی سه‌بعدی دارای حسگرهای ادغامی را روی تراشه تولید کنند.

 به نقل از پایگاه فیز، پتانسیل ساخت اجسام و ابزارهای سه‌بعدی سفارشی با چاپ سه‌بعدی از کاربردهای زیادی در حوزه پزشکی برخوردار است که از آن جمله می‌توان به تولید اندام‌های سفارشی بر حسب نیاز و نجات جان بیماران در انتظار پیوند اشاره کرد.

 

دستاورد جدید محققان دانشگاه هاروارد به دانشمندان کمک خواهد کرد تا اثربخشی بافت مصنوعی خود را آزمایش کرده و از حیوانات به این منظور استفاده نکنند.

 

اندام‌های روی تراشه که در میان اهل علم به سیستم‌های میکروبیولوژیکی مشهور هستند، به جایگزین‌های مصنوعی اندام داخلی انسان گفته می‌شود که شامل قلب،‌ کبد، کلیه، استخوان، غضروف،‌ رگ‌های ریز و سایر بافت‌ها هستند.

 

اکنون محققان توانسته‌اند حسگرها را درون این سیستم‌های میکروبیولوژیکی ادغام کنند که به ارائه بازخوانی‌های الکترونیکی غیرتهاجمی در مورد ساختارهای درون بدن می‌پردازند.

 

آنها شش جوهر مختلف را در یک دستگاه میکروفیزیولوژیکی قلبی موسوم به "قلب روی تراشه" وارد کردند. حسگرهای ادغامی به آنها اجازه دادند تا فرآیند معمولا فشرده جمع‌آوری داده‌ها را انجام ندهند زیرا بسیار هزینه‌بر و نیازمند استفاده از میکروسکوپ یا عکسبرداری فوق سریع بود.

 

محققان با تولید جوهرهای قابل چاپ جدید برای چاپ سه‌بعدی چند ماده توانستند فرآیند ساخت را خودکار کرده و همزمان پیچیدگی دستگاهها را افزایش دهند. این جوهرها باعث یکپارچه شدن حسگرهای فشار نرم در ساختار ریز بافت شدند و محققان به چاپ سه‌بعدی آن‌ها در سیستم قلب روی تراشه به همراه سنسورها پرداختند.

 

این محققان برای اثبات اثربخشی اندام سه بعدی، آزمایشات واکنش دارویی و همچنین نظارت بر رشد بافت قلبی بدست آمده از سلول‌های بنیادی را روی آن انجام دادند.

 

استفاده از حسگرهای ادغامی در آینده به دانشمندان اجازه خواهد داد تا عملکرد بافت را پس از انتقال به بدن بررسی کنند.

 

این تحقیق در مجله Nature Materials منتشر شده است.





تاريخ : چهار شنبه 5 آبان 1395برچسب:, | | نویسنده : مقدم |